Kedvezményezett neve: ROMAND Felületkezelő és Szolgáltató Betéti Társaság
Projekt címe: Termelékenység növelése és technológiai megújulás a Romand Bt.-nél
Szerződött támogatás összege: 19.250.000 Ft
Támogatás mértéke: 70%
Projekt befejezési dátuma: 2021.04.30.
Projektazonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01114

Projekt leírás:

A Romand Bt-t 2013.12.17-én alapítottuk. Vállalkozásunk törekszik tevékenységi köreit úgy bővíteni, hogy azok egymáshoz kapcsolódva komplex szolgáltatásokat nyújtsanak meglévő és jövendőbeli partnereink számára. Fő tevékenységi körük pedig 2561 Fémfelület-kezelés. A jelenlegi fejlesztéssel is új piacok felé igyekszünk nyitni.

A projekt kertén belül a Romand Bt. „Fémfelület-kezelés” tevékenységi köre kerül fejlesztésre.

Beszerzünk egy Green Laser 100 wattos lézersugaras tisztítógépet, amelynek kezeléséhez műszaki szakmunkás képzettség szükséges, így csak olyan munkavállaló dolgozhat vele az üzemeltetés során, aki rendelkezik megfelelő végzettséggel.  Használatához egyéb speciális képesítés nem szükséges, mivel a gyártó üzembe helyezéskor tart egy oktatást a használatról, amiről oktatási dokumentációt is készítünk. A tisztítógép helyigénye kicsi, elhelyezése nem igényel semmilyen speciális feltételt, így a megvalósítási helyszínt sem kell átalakítani. A feltételek adottak a használatához.

Ez a lézertisztítási rendszer egy új generációs termék, amely magas technológiai színvonalon alkalmazható az anyagfelület tisztító eljárásokban. Könnyen beállítható, működtethető és automatizálható.

A lézertisztítási technológia egy nagy energiájú lézersugarat irányít a munkadarab felületére, arról a szennyeződést, a rozsdát vagy a festett felületen lévő festéket azonnal felmelegítve és elgőzölve, egy elszívó segítségével eltávolítja az alap felületről. A szennyeződéseket nagy sebességgel távolítja el, ezáltal teljesen tiszta folyamatot ér el.

Használatához nincs szükség olyan tisztítóanyagokra, mint a vegyi oldószerek vagy víz.

Ez az eszköz az anyag célfelületének egy meghatározott területére fókuszál, így nagy tisztaságot eredményez. A berendezést a szennyeződések, zsírfoltok, olajfoltok, egyéb ipari szennyeződések, rozsda, bevonat és festék eltávolítására is fel lehet használni.

Fémfelület tisztítási lehetőségeinket szeretnénk a lézeres tisztítással is bővíteni, mely rendkívül környezetbarát, akár műanyag felületek tisztítását is eltudjuk vele végezni úgy, hogy nem sérül vagy karcolódik az anyag felülete. Ezzel a fejlesztéssel bővülne a repertoárunk, ami azt a változást hozná magával, hogy több megrendelésünk keletkezne, több munkát tudnának vállalni, így növekedne az árbevételük.

Ezek elvégezéséhez folyamatosan szükségünk lesz humán erőforrásra. Célunk, hogy a jelenlegi munkavállalókat megtartsuk, esetleg újakat vegyünk fel, ha a megrendelések száma ezt szükségessé teszi.