Porfestés

A Romand Bt fő tevékenysége a fémfelület kezelés, melyet a felületek tisztítását követően elektrosztatikus porszórással, porfestéssel, szinterezéssel végzünk.

Elektrosztatikus porfestés technológiai ismertető:

Az elektrosztatikus porfestés, porszórás vagy elterjedtebb nevén szinterezés egy tartósabb, időt állóbb bevonat létrehozását teszi lehetővé a fém felületeken. Az eljárás során a korábban megtisztított felületeket elektromosan töltött porfestékkel szórjuk be. 40 és 120 mikron közötti rétegvastagság érhető el egy rétegben. Mivel a RAL színskála teljes árnyalat kínálatában alkalmazható, egyaránt alkalmas egyedi és sorozatgyártású termékek festésére is. Az elektromos töltésnek köszönhetően a festékpor egyenletesen, mindenhol befedi a kezelendő felületet, így nem marad ki egyetlen olyan hely sem az anyagon, ahol aztán az korrodálódni tud.

A porfesték felvitelét követően egy zárt, szennyeződésektől mentes kemencében, általában 180-200 C0-os beégetési hőmérsékleten történik az egységes, időtálló felület kialakítása.

A porfestési eljárás előnyei:

– alkalmazható egyedi daraboktól a sorozatgyártású termékekig,
– minden méretű és formájú munkadarabra felvihető,
– kis és nagyméretű termékek esetében egyaránt felvihető,
– a kézi szórás és felület ellenőrzés biztosítja az automata rendszerek hiányosságainak kiküszöbölését.

A technológiája környezetbarátabb, mint az oldószeres festés.

A Romand BT-nél lehetőség van helyben a megtisztított felületek utókezelésére is elektrosztatikus porszórással, porfestéssel (szinterezéssel). A megtisztított, utókezelt termékeket igény szerint kiszállítjuk telephelyére, vagy a kért célallomásra!

Felületkezelési kapacitásunk:
– szemcseszórás kapacitása 6000 mm x 3000 mm x 3000mm
– porfestés kapacitása 3000 mm x 1500 mm x 1500mm